-->

Тврди дека тој е момчето кое исчезнало пред 50 години

После повеќе од 50 години, откако било пријавено исчезнувањето на тогаш двегодишното момче Стивен Дејман во Њујорк, се појавил маж, кој тврди дека токму тој е исчезнатото момче.

Во далечната 1955 година, 2 – годишното момче мајката го оставила пред пекара, во детска количка за да купи леб, и оттогаш му се губи секаква трага. Наредните 28 часа за момчето е започната масовна потрага, во која учествувале повеќе од 2000 луѓе во САД.

Мажот кој тврди дека токму тој е исчезнатото момче исто така се вика Стивен и доаѓа од американската сојузна држава Мичиген се согласил на ДНК тестирање за да ги докаже своите тврдења. Таткото на исчезнатото момче, 78 – годишниот Џери Дејман вели дека навистина можно непознатиот маж да биде нивен син. “На некој начин неговото исчезнување не беше решено.“- изјавил таткото.

Истиот маж ја посетил и Памела Дејман, која имала само седум месеци кога нејзиниот брат исчезнал, а таа забележала дека тој е сличен на нејзиниот татко. Памела се наоѓала во истата количка со братот, но од количката исчезнало само момчето. Нивната мајка се развела од таткото неколку години после исчезнувањето на Стивен.

 

Copyright © 2009 selotejp.com