-->

Не сакам да слетам тука

Ви претставуваме аеродром на кој сме сигурни дека не би сакале да слетате. Секако дека постојат и онакви кои немаат страв.

Ова е пистата на аеродромот Funchal, кој се наоѓа на островот Мадеира, Португалија. Претставуваше еден од најопасните во светот, бидејќи неговата писта беше прекратка за поголемите авиони.
Мораше да биди продолжена и инжењерите имаа две опции: да го продолжат тлото со помош на земја и бетон или да изградат платформа на врвот со 200 подножја за стубовите. Одговорот изгледа спектакуларен.

 

Copyright © 2009 selotejp.com