-->

АЦВ прави сценарио за да го уништат МАТ

Агенцијата за цивилно воздухопловство направи мега проект за уништување на македонскиот авиопревозник.

МАТ денеска повторно со обвинувања дека првиот човек на АЦВ постојано презема потези со кои го валка угледот на авиокомпанијата. Се жалат дека немаат воопшто комуникација со агенцијата, единствениот одговор велат го добивале преку медиумите.

А дополнителен проблем била и второстепената комисија, која се уште не гледа приоритет да одлучува за нивната жалба.

Од АЦВ негираат дека постои намера за уништување на МАТ. Во соопштението до медиумите се вели дека со неизвршувањето на поправките на авионот, сопствениците свесно ја доведувале во прашање безбедноста на воздухопловот на македонскиот авиотранспорт.

Повторно најавуваат кривична пријава до челниците на МАТ за изнесените навреди и клевети. Но со иста мера врати и МАТ. Кривична следи и за првиот човек на АЦВ.

И додека двете страни преку суд ќе докажуваат кој повеќе навредува и клевети, најголемата загуба ја почувствуваа патниците, особено оние кои платиле карта и таа им пропадна.

 

Copyright © 2009 selotejp.com