-->

Слепа прогледала

Тинејџерката Чарли Сизонс била толку исплашена од несреќата која што ја доживеала додека сурфала на ветер, што привремено ослепела. По седум месеци видот повторно и се вратил откако нејзината баба починала држејќи ја за рака.

Петнаесет годишната девојка речиси се удавила по сурфањето на ветар минатиот август. Шокот кој што го претрпела влијаел врз нејзиниот вид.
Неколку дена по несреќата видот почнал да и се влошува до тој степен што воопшто не можела да гледа.

-Не знаев што ми се случува. Не можев да престанам да плачам, истакнува Чарли.

Тестовите покажале дека се е во ред со нејзините очи. Поради новонастанатата ситуација родителите биле принудени да го адаптираат домот на нејзината состојба, а во училиштето и понудило посебен тутор.

Во март нејзината седумдесет и три годишна баба починала држејќи ја за рака.

-Баба ми беше најдобар пријател. Се чувствував лошо кога ја загубив, вели Чарли. Но, тогаш за чудо кога се враќала дома со своите родители, забележала дека може да гледа.

-Плачев бидејќи баба почина, а истовремено плачев од среќа бидејќи повторно можев да гледам, истакнува таа.

Докторите веруваат дека двата шока кои ги доживеала влијаеле за губењето и повторното враќање на видот.

 

Copyright © 2009 selotejp.com