-->

Францускиот Ербас се распаднал во воздух

Повеќекратни скршеници на коските кај жртвите утврдени со аутопсија укажуваат на тоа дека авионот на Ер Франс се распаднал во воздух и се урнал во Атлантикот.

Француските истражни органи со пронајдените 40 делови од авионот се оптимисти во поглед на откривањето на причината за падот на авионот. Велат дека местото на несреќата е далеку од копното и над океанските длабочини, што е една од најтешките ситуации за истражување на несреќата.

Британски вештак по судска медицина за агенцијата АП рекол дека повеќекратните преломи на коските кај 50 – те жртви, чии трупови од надвор биле недопрени, укажува на тоа дека авионот се распаднал во воздух. На ова укажувало и тоа што жртвите немале облека, што се случува кога леталото се распаѓа пред да удри во земји или на површина на морето. Спротивно на ова, кога авионот цел ќе се урне во море, телата ќе бидат распаднати.

Службите на Бразил, Франција, САД и другите земји ја пребаруваат површината и дното на океанот во потрага по остатоците од Ербасот А330, кој се урна на 31 мај. Во авионот имаше 228 патници, леташе на линија Рио де Жанерио - Париз.

Се уште се трага по двете црни кутии, за кои постои верување дека се на морското дно, пренесува.

 

Copyright © 2009 selotejp.com