-->

Firefox 3.5 достапен за преземање

Долго очекуваниот Firefox 3.5 од денес е достапен за преземање, чекајќи месеци на тестирања. Последната верзија на овој пребарувач има многу нови каратктеристики и исправки на некои грешки.

Веројатно најважната работа која што го прави брз, е благодарение на новиот Javascript пребарувач. Но исто така има и некои нови работи како на пример приватното пребарување кое ви дозволува да пребарувате низ интернетот без да се зачува тоа што сте барале. Тука е и подршката за разделување на табовите кое што ви овозможува да ги пренесувате од еден прозорец во друг.

Firefox 3.5 исто така подржува HTML видео кое што ви овозможува гледање на видеа без plugins. Брзината е зголемена за дури два пати во споредба со неговиот претходник што претставува сериозен конкурент на Chrome и Safari 4, па затоа преземете го уште сега.

Firefox 3.5 можете да го симнете тука.

[ 30-06-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com