-->

Штрајк на грчките контролори за летање

Унијата на грчките контролори на летање за денеска најави 24-часовен штрајк во знак на протест поради слабостите на системот за контрола на воздушниот сообраќај.

Раководството на цивилната авијација во Грција побара од судските власти да го прогласат штрајкот за незаконски и штетен. Се уште не е познато дали акцијата ќе биде забранета од судот.

Грчките хотелиери се сериозно загрижени од организирањето на штрајкот на контролорите на летање.

- Ваквата акција може да се покаже како крајно негативна врз развојот на туризмот во Грција, изјави Герасимос Фокас, претседател на грчкото здружение на сопственици на хотели.

Според него, откажувањето на летовите на стотици патнички авиони сериозно ќе го засегне туристичкиот бизнис во земјата, кој и без тоа преживува тешки времиња поради глобалната економска и финансиска криза.


Сподели                                                                                                                 [ 19-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com