-->

Објавени први слики од Firefox 4

Прилично е забрзано во таборот на Mozilla. Не помина ни еден месец откако тимот на Firefox го претстави својот веб прелистувач во верзијата 3.5, а на официјалните страници веќе се појавиле првите слики од можниот изглед на Firefox во верзија 4.

Судејќи спрема објавените фотографии, Firefox во верзија 4 засега го очекуваат само две потенцијални измени. Табови, мошне корисен додаток на овој прелистувач кои повеќе страници ги отвора во еден ист прозорец, би можеле да бидат преместени на врвот од прозорецот (исто како што е случај кај прелистувачот Google Chrome).

Другата измена би ги обединила копчињата Stop, Refresh i Go, кои би се наоѓале на едно место, а изгледот на иконите, т.е. нивната боја ќе се менува во зависнот од акцијата на корисникот.

Секако, сите приложени фотографии, кои во целост можете да ги погледнете на страницата Wiki Firefox 4.0, само се предлози и работен изглед на новата верзија на прелистувачот. Нивна цел е исклучиво да започнат расправа околу предлогот, а прашањето е дали воопшто ќе биде земен во обзир.

wiki.mozilla.org/Firefox/4.0_Windows_Theme_Mockups


Сподели                                                                                                                 [ 28-07-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com