-->

Нов сомнителен случај на заболен од грипот H1N1

На Клиниката за инфективни болести во Скопје во последните 24 часа е примен нов случај со симптоми сомнителни за новиот тип инфлуенца А (Х1Н1).

Пациентот, како што соопшти Министерството за здравство, претходно бил на патување во Црна Гора и на Клиниката се јавил со симптоми на болки во грлото и покачена температура.

На Клиниката се хоспитализирани вкупно пет пациенти, а лекувањето е завршено кај четворица и тие се пуштени дома.

Здравствената состојба на хоспитализираните лица е стабилна и покажува прогресивно подобрување, се наведува во соопштението од Министерството.Сподели                                                                                                                 [ 11-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com