-->

Microsoft бара програмери за изработка на мобилни апликации

После самата најава, софтверскиот гигант оваа недела ги отвори своите врати за сите заинтересирани програмери за изработка на апликации за Windows Marketplace for Mobile, сопствена online верзија на продавница за апликаци за мобилни уреди.

Програмери од 29 земји од светот се повикани да се вклучат во развој во online верзија на продавница за апликаци Windows Marketplace for Mobile. Паралелно со отворањето на продавницата, Microsoft започна натпревар наречен Race to Market Challenge, а во склоп на оној кој ќе биде најуспешен програмер ќе бидат доделени богати награди.

Како што има наведено во својот блог Тод Брикс, главниот човек на Windows Marketplace for Mobile, програмерите можат да започнат со прикачување на своите апликации или игри, кои ќе бидат прегледани во рок од десет работни дена. Доколку бидат прифатени решенијата на зададените услови, ќе бидат вклучени во Windows Marketplace for Mobile.

developer.windowsmobile.com


Сподели                                                                                                                 [ 28-07-2009 ]


 

Copyright © 2009 selotejp.com