-->

Одел по јаже на висина од 2.943 метри

Швајцарeц кој речиси цел живот се занимава со одење по јаже, на највисоката германска планина приреди вистински спектакл - само со стап за рамнотежа во својата рака одеше на 2.943 метри надморска височина.

Фреди Нок одел по 995 метри долго јаже на планината Цугшпице во Германија, притоа користејќи само стап за рамнотежа. Околу 1.800 љубопитни луѓе го следеа неговиот 50 минутен потфат.

На моменти лудиот Швајцарец дури и заигра, а патувањето го заврши на 2.943 метри надморска височина. Нок го искористи својот потфат за да присобере над 19.000 долари за хуманитарни цели.

Неделната авантура е неговиот втор обид за соборување на рекордот на истото место затоа што првиот во саботата го упропастија лошите временски услови.                                                                                              [ 31-08-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com