-->

Мајкл Џексон е убиен

Според извештајот на судскиот вештак, конечно е утврдено дека во случајот на смртта на Мајкл Џексон сепак станува збор за убиство, како што и судските испитувања утврдија смртоносни дози на дрога во телото на починатиот.

Со тоа обвинението за убиство против лекарот на Џексон Конрад Мареј станува многу сериозна, бидејќи всушност тој секоја ноќ интравенозно му давал лек Пропофол против несоница.

Главниот истражувач и судски вештак на Лос Анџелес, д-р Sathyavagiswaran ги разгледал токсиколошките наоди и сфатил дека смртта е резултат на смртоносни дози на еден моќен анестетик во комбинација со два типа на седативи, Lorazepam и Midazolam, кои му ги давал Мареј во текот на неговата последна ноќ, пренесуваат британските медиуми.

Проблемот е во фактот дека овие лекови Мареј не ги набавил легално, со користење на лиценца, а во куќата на Џексон се пронајдени многу пакувања на лекови кои го усмртија пејачот. Мареј тврди дека тој не е единствениот доктор кој му давал лекови на Џексон.


                                                                                              [ 25-08-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com