-->

Тајландско семејство живее со 4.600 шкорпиони

Суанг Пуангсри ја адаптира неговата семејна куќа во покраината Утарадит, 600 километри северно од Бангкок, живеејќи со необични миленичиња - околу 4.600 шкорпиони.

Дел од куќата во која живее со своето семејство 38-годишниот Тајландѓанец го уреди со гранки и камења за да суштествата се чувствуваат поудобно.

За скратување на удобноста на неговото семејство во корист на крцкави влекачи, Пуангсри се одлучил во знак на помирување. Имено, шкорпии и други инсекти како на пример скакулци се популарни во Тајланд, а од нив, освен за неговото мени, во последниве години ги растел и за продажба во рестораните.

                                                                                              [ 08-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com