-->

Високите луѓе се посреќни

Високите луѓе водат посреќен живот од ниските луѓе, покажува најновото истражување кое открива дека мажите кои се за три сантиметри пониски од просечната висина се чувствуваат бедно.

Научниците откриле дека ниските луѓе се незадоволни со својот живот. За разлика од нив, високите луѓе покажаа дека живеат поисполнет и позадоволен живот.

Во студијата се вклучени 450 илјади возрасни луѓе, а се проучувале нивните погледи за животот. Испитаниците одговарале на прашања во врска со нивните чувства и ставови.

Се покажало дека високите луѓе имаат позитивен поглед на животот и се со поголема веројатност да кажат дека тие се среќни. Високите луѓе помалку чувствуваат негативни емоции, а подобро се носат и со стресот од ниските луѓе.

Мажите кои во текот на истражувањето изјавиле дека нивните животи се "грозни", биле во правилото два до три сантиметри пониски од просечната висина на мажите.

Висината се покажала како значајна и кај жените. Имено, жените кои изразиле незадоволство со нивните животи биле пониски од просечната висина за еден до два сантиметри.


                                                                                              [ 09-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com