-->

Asus подготвува е-читач со два екрани

Додека целиот свет шушка за Apple и неговата таблета која што може ќе се појави, компанијата Asus одлучи да ги преземе работите во свои раце и да најаве како еден таков уред треба да изгледа.

Станува збор за читач на е-книги со два екрани, со најниска цена на пазарот.

Убаво е кога иновацијата и ниската цена одат рака под рака, а всушност такво нешто ни подготвува Asus. Првиот читач на е-книги со два екрани би требало да чини околу 100 фунти, кое би го направил еден од најефтините е-читачи на пазарот.

Спецификациите за сега се малку познати, но се претпоставува дека Asus би можел да претстави и поскапа верзија на уредот, кој би имал поддршка за 3G, како и зголемен простор за чување. Во секој случај, сето ова на пазарот би требало да се појави до крајот на 2009 година.


                                                                                              [ 08-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com