-->

Македонска сиромаштија

Најновиот хит од Шутка, специјално за сиромаштијата. Се пее за македонската сиромаштија, а како бонус под видеото го имате и целиот текст од песната.Македонска сиромаштија текст:

Ја шоља дома немам
па каде да се серам
палома више немам
од каде јас да земам
x2

Сега сум сиромав
за кафе и шеќер пари јас немам
боца плинска немам јас
а струја од ЕВН ја скинаја
дали заслужив Гоце кажи ми што ти направил
кај е мојот глас што го дадов јас
за партијата

Јас брашно немам
а ваква џабе имам
каде јас да барам
комшиите не ми даваат
јас седум деца имам
гардероба за нив немам
од Црвен Крст да земам
поверење таму немам

Социјално малку зимам
за пиво анџак имам
за мезе пари немам
на пишанка ќе земам
x2

За сок немаше
по цел ден вода ние пиевме
чешма дома немавме
од бунар кај Нада ние полневме
во душа вртевме
црева платневме
скелет станавме
алах земи ме и не мачи ме
во рај прати ме

Јас седум деца имам
гардероба за нив немам
од црвен крст да земам
поверење таму немам

Социјално малку зимам
за пиво анџак имам
за мезе пари немам
на пишанка ќе земам


                                                                                              [ 14-09-2009 ]

 

Copyright © 2009 selotejp.com